Tak trochu jiná pochoutka

Sušení červíci jsou fantasticky křupaví, na rozdíl od chipsů však nejsou smažení na oleji, ale sušení horkým vzduchem, neobsahují žádný cukr, laktózu, antibiotika, jsou bez chemie a bez konzervantů.

Potraviny z hmyzu obsahují ryzí protein a mnoho blahodárných minerálů.

Kdo jsou červíci WormUp

Sušené larvy potemníka moučného nejsou ti mouční červi, co se občas urodí ve špatně dovřené mouce v kuchyni. Potemník moučný je z čeledi Tenebrionidae a má lahodné larvy plné bílkovin a zdravých nenasycených mastných kyselin (jako obsahují například ryby). První si jich všimli ptáci a hlodavci, dnes jsou ovšem pro své kvality v hledáčku lidských gurmánů a hmyzích fandů.

Chov červíků WormUP

Larvy jsou hýčkané na farmě na Moravě, v plastových přepravkách debužírují loupané brambory, zeleninu nebo obilný šrot a prostor je napojen na výkonnou vzduchotechniku zajišťující čerstvý vzduch. Před zpracováním larvy drží několik dnů pročišťující dietu, která jim vyčistí trávicí ústrojí a chov se poté znovu protřídí jen na nejkvalitnější kusy. Na onen svět odcházejí humánně, a to okamžitě v horké vodě, která je zároveň ještě finálně dočistí. Následně se larvy suší horkým vzduchem, čímž si zachovají vysokou chuťovou kvalitu i příjemný vzhled.

Hmyz chutná jako krevety

Hmyz je blízký příbuzný lahodných korýšů jako jsou humři nebo krevety (patří do stejného kmene) a chutná možná ještě lépe než jeho slavní příbuzní. Naši sušení červíci jsou fantasticky křupaví, nejsou však smažení na oleji, neobsahují žádný cukr, žádnou laktózu ani lepek, žádná antibiotika, jsou bez chemie, bez přidaných barviv či umělých zvýrazňovačů chuti.